Росіяни не пустили ОБСЄ через блокпост на Донеччині, - штаб ООС

Російсько-окупаційні війська не пустили патруль спостережної місії ОБСЄ проїхати на тимчасово окуповану територію через блокпост біля населеного пункту Верхньошироківське

Про це повідомляє прес-служба ООС.

“Представники збройних формувань Російської Федерації знову відмовили патрулю Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію через блокпост біля населеного пункту Верхньошироківське на півдні Донецької області”, - йдеться у повідомленні.

На блокпосту біля населеного пункту Верхньошироківське з початку грудня 2019 року по теперішній час представниками Місії зафіксовано 40% від загальної кількості обмежень свободи пересування патрулів Місії у даний район.

“Необхідно зазначити, що через цей блокпост здійснюється проїзд у район, у якому згідно п.5 Меморандуму про виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи від 19 вересня 2014 року заборонено розміщувати важке озброєння і військову техніку”, - йдеться в повідомленні.

В прес-службі ООС також зазначили, що такі дії можуть мати за мету приховати заборонену діяльність збройних формувань Російської Федерації, зосередження, пересування або підготовку військ.