Авіакатастрофа в Ірані: для мене сумнівів у зовнішньому втручанні не було, - Омелян

Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян прокоментував авіакатастрофу літака МАУ в Ірані

Про це він заявив в ефірі програми "Червона лінія" з Сергієм Висоцьким на Еспресо.TV.

"З перших годин, коли я отримав інформацію, в мене не було жодних сумнівів, що це не вина екіпажу і не технічні проблеми з літаком. Екіпаж був висококласний з тисячами годин нальотів на тій висоті, на якій вони перебували. Неможлива була помилка людська. А щодо технічного стану літаку, літак новий, який пройшов техогляд за дві доби до катастрофи. Це вірогідність 0,001% Для мене сумнівів у зовнішньому втручанні не було", - сказав ексміністр.

Він зазначив, хто має входити до комісії з розслідування. До складу міжнародної комісії входять країни: та, на території, якої трапилось, країни,громадяни якої потерпіли під час авіакатастрофи, країна-виробник літального апарату.

"В випадку цьому - це має бути компанія Боїнг, представники США, Канади, Швеції та інших країн. Є готовність Ірану запросити всіх, чекають підтвердження цих держав. Українська делегація уже перебуває на місці. Є нормальна позиція по чорних ящиках, це право Тегерана, згідно з Чикагською конвенцією, давати доступ всім, але тримати у своїх руках. Терміни, які називаються, мене настрожують, бо протягом першого місяця можна отримати попередній звіт міжнародної комісії і протягом року мати фінальний документ", - додав Омелян.