Авіакатастрофа в Ірані: залишки на місці трагедії згрібають бульдозерами, - журналіст

10 січня представник української комісії на місці катастрофи українського літака повідомляє, що бульдозер скидає рештки літака на звалище, псуючи їх для подальшої експертизи, а деякі фрагменти літака, зокрема, - кабіну пілотів, не показали українським слідчим взагалі

Про це повідомив журналіст та блогер Юрій Бутусов у Facebook.

Бутусов стверджує, що джерело видання "Цензор.НЕТ" у українській слідчій комісії повідомляє про наступне:

"Деталі літака продовжують згрібати бульдозером і доставляти на майданчик збору. На місці катастрофи перебуває натовп різних людей у ​​формі і без форми, сотні людей збирають і забирають фрагменти літака, таке не можна контролювати. Бульдозер скидає фрагменти без будь-якого порядку на звалище деталей, з якої експертам треба витягувати деталі і викладати залишки корпусу. "

Представник комісії зазначає, що при згрібанні бульдозером неможливо забезпечити збереження деталей, важливих для розуміння ситуації.

Також джерело додає, що іранська сторона не надала фрагменти носової частини лайнера і кабіни пілотів.

"Ми не розуміємо, нам не показують кабіну, тому що вивчають щось самі, або тому що вона повністю знищена вибухом?" - заявляє член української комісії.

"На даний момент нам не представили жодного доказу версії, яку висунув спочатку Іран - про технічні причини події", - додає джерело "Цензора".