Через IBAN: платники податків за три дні провели понад 270 тис. платежів на недійсні рахунки

Впродовж трьох операційних днів 2020 року (3, 8 та 9 січня) платники податків спрямували 271,7 тис. платіжних транзакцій на вже недіючі рахунки

Про це повідомила Державна казначейська служба України.

Відповідно такі кошти Казначейством були не зараховані і повернені банківським установам як “нез'ясовані надходження”.

У Держказначействі зазначають, що платники податків вчасно не врахували, що з 1 січня 2020 року введені в дію нові рахунки для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів, рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ тощо, відкриті з урахуванням міжнародного номеру банківського рахунка IBAN, який налічує 29 знаків.

Водночас рахунки, які не відповідають стандарту IBAN, були з 1 січня закриті.

“З метою запобігання виникненню у платників податкового боргу зі сплати податків, зборів, платежів Казначейство вкотре звертається з проханням забезпечити правильність сплати податків, зборів, платежів на нові реквізити рахунків, які відкриті за Планом рахунків № 1203”, - йдеться у повідомленні.

Реквізити нових рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів розміщені на вебпорталі Казначейства та на вебсторінках головних управлінь Казначейства в областях та Києві. Також реквізити зазначених рахунків можна отримати у відповідних органах, що контролюють справляння надходжень бюджету.

Читайте також: Банківські рахунки українців переведуть на стандарт IBAN. Що варто знати - інфографіка