Контроль над політичною рекламою: у Facebook та Instagram з'являться нові функції

Компанія Facebook, якій належать соціальні мережі Facebook та Instagram, планує дозволити користувачам регулювати кількість реклами про політичних кандидатів і соціальні проблеми

Про це повідомляє сайт компанії.

“Нові функції дозволять людям бачити менше оголошень щодо політичних та соціальних питань у Facebook та Instagram. Ми оновлюємо нашу бібліотеку оголошень, щоб підвищити рівень прозорості для людей, і надати їм більше можливості для контролю над рекламою, яку вони бачать”, - йдеться у повідомленні.

Інструмент планують запустити влітку 2020 року перед виборами в Сполучених Штатах Америки. Також користувачі зможуть відмовитися від реклами, при націленні якої використовувалися їх дані, зокрема електронна пошта.

"Ми вперше запустили бібліотеку оголошень у травні 2018 року, і за останні кілька місяців ми говорили з політичними кампаніями, активістами, громадськими та некомерційними організаціями, волонтерами про нашу політику щодо політичної реклами. По-перше, люди хочуть більшої прозорості щодо того, хто використовує рекламу, щоб спробувати вплинути на виборців, по-друге, вони хочуть більше контролювати рекламу, яку вони бачать. Тож сьогодні ми оголошуємо ряд оновлень, щоб зробити це", - зазначається в повідомленні.

Водночас повністю відмовлятися від таргетованої реклами у Facebook не збираються.