"Найгрубіше порушення Статуту ООН": Україна в Радбезі ООН нагадала про окупацію Криму Росією

9 січня під час відкритих дебатів Ради Безпеки ООН про дотримання Статуту організації заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця нагадав присутнім про найбільш кричущий випадок його порушення

Про це повідомляє видання "Радіо Свобода".

На відкритих дебатах  Ради Безпеки ООН про дотримання Статуту організації заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця заявив, що російська анексія українського Криму залишається "найгрубішим порушенням Статуту ООН".

"Хто б і що б не говорив або не писав в піднесеному стилі на догоду політичним міркуванням, тимчасова окупація і спроба анексії Криму залишаються найгрубішими порушеннями Статуту ООН і залишиться таким в підручниках історії", - заявив український дипломат.

Кислиця нагадав присутнім на Радбезі, що збройний конфлікт в Україні за останні шість років забрав життя майже 14 000 людей, залишивши мінімум 30 000 поранених і мільйони вимушених переселенців.

Свен Юрґенсон, представник Естонії, яка від 1 січня представляє в Радбезі Східну Європу, заявив, що питання анексії Криму Росією буде постійно знаходиться на порядку денному Ради Безпеки ООН.