"Влучання ракети не виключається": Зеленський закликав США, Канаду та Британію ділитися даними про авіакатастрофу в Ірані

10 січня президент України Володимир Зеленський публічно закликав уряди США, Канади та Великої Британії надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин

Про це повідомляє пресслужба президента України.

У пресслужбі повідомили, що в п'ятницю, 10 січня, комісія з розслідування причин катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" продовжує роботу. 

Володимир Зеленський заявив, що очікує, що їм буде надана вся інформація та всі доступи, які є необхідними для проведення об’єктивного розслідування.

"Ми тримаємо постійний зв’язок з нашими представниками. Версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів - передусім уряди США, Канади та Великої Британії - надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин", - наголосив президент.

Також він анонсував телефонну розмову, щодо розслідування авіакатастрофи з Державним секретарем США Майком Помпео на п'ятницю, 10 січня.

"Наша мета – встановити беззаперечну істину. Ми вважаємо це обов’язком всієї міжнародної спільноти перед сім’ями загиблих та пам’яттю жертв катастрофи. Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви", - додав Володимир Зеленський.