Український фільм "Сторонній" переміг на фестивалі фільмів жахів у США

Картина зібрала вже вісім нагород міжнародних кінофестивалів

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Картина зібрала вже вісім нагород міжнародних кінофестивалю

"Український фільм "Сторонній" (Stranger) отримав першу в цьому році нагороду - в Лос-Анджелесі на Міжнародному кінофестиваль фільмів жахів Hollywood Blood Horror Festival він переміг в номінації найкращий оригінальний сценарій", - йдеться в повідомленні.

Режисером та автором сценарію стрічки є Дмитро Томашпольський.

"Це вже друга нагорода "стороннього" за сценарій: перша була отримана в Колумбії, на Festival De Sci-Fi, Terror u Fantasia в Бого", - зазаначається в повідомленні.

В цілому, фільм зібрав уже вісім нагород міжнародних кінофестивалю в Японії, Канаді, США і Колумбії.

За сюжетом, команда синхронного плавання зникає під водою у басейні під час виступу, а пацієнтка водолікарні пропадає під час прийому хвойно-перлинної ванни. Яким чином ці справи пов'язані між собою і до чого тут лялька з живим волоссям? Це доведеться розслідувати інспектору Глуховській, у кар'єрі якої немає жодної нерозкритої справи. А ще – їй доведеться з'ясувати, хто вона насправді.

Головні ролі у фільмі виконали Анастасія Євтушенко та Даша Трегубова. Стрічку створено "Кінокомпанією Гагарін Медіа" за підтримки Державного агентства України з питань кіно, продюсер – Олена Дем’яненко.

В українському кінопрокаті "Сторонній" очікується в 2020 році.