Андрухович знявся у фільмі за романом своєї доньки

У фільмі "Віддана" серед гостей на дні народження Аделі можна буде побачити Юрія Андруховича - одного з найвідоміших українських письменників та поетів, перекладача, засновника легендарного літературного угруповання "Бу-Ба-Бу", батька Софії Андрухович, за романом якої під назвою "Фелікс Австрія" й знято цю стрічку

Про це з посиланням на сторінку фільму розповідає Еспресо.TV.

"Я дуже радий, що роман Софії знаходить своє екранне втілення, і мені було цікаво прийняти пропозицію знятися у фільмі. Роман "Фелікс Австрія" дуже кінематографічний, він "видимий": текст прописаний до багатьох дуже зримих деталей, - зазначає Юрій. - У центрі вічна тема - любов і ненависть. А друга тема - це втрачений рай".

Роман є по-своєму утопією - нам показують світ, яким він був у провінційному місті на околицях Австро-Угорської імперії, і зображують його як завершений райський сад. У цьому раю відбувається катастрофа, і він зникає".

Побачимо цю історію в кіно можна буде вже 16 січня.

Довідка. Фільм "Віддана"

Сюжет

"Історія починається в Станіславові у другій половині 19 століття. Доктор Анґер втрачає в пожежі дружину, але вдається врятувати двох дівчат - рідну доньку Аделю і доньку хатніх робітників Стефанію. У момент розпачу доктор вирішує виховувати їх разом.

Минає 25 років. Дівчата виросли і так само нерозлучні, хоча Аделя тепер заміжня. Стефа ж веде господарство, втамовуючи свою пристрасть у кулінарії. Та вони досі не розуміють, хто вони одна одній: сестри та подруги, чи служниця та господиня. У калейдоскопі любові та ревнощів, подвійних смислів та таємниць грань між реальністю і вигадкою остаточно зникає. Красиві наряди, вишукані страви та безкінечні шпацери… Що ж станеться, коли ілюзія почне розвіюватися, а замість неї вималюється реальність?".

Продюсер

Надія Зайончковська

Автори сценарію

Аліна Семерякова, Софія Андрухович

Режисер-постановник

Христина Сиволап