Поблизу Яремче люди перекрили автошлях "Львів - Мукачеве"

Вчора, 11 січня 2020 року, у карпатському селі Микуличині,що поряд з містом Яремче на Франківщині, пройшла попереджувальна акція протесту - часткове перекриття автотраси H-09 “Мукачево – Львів”. Близько 60 людей безперервно ходили по переходу. Громадський порядок забезпечувала поліція

Акція тривала до 15-ї години. Її учасники повідомили, що готові продовжувати, якщо влада їх не почує, розповідає подробиці Еспресо.TV з посиланням на Курс.

Причина протесту - Микуличин не включили до перспективного плану формування території Івано-Франківської області як окрему ОТГ.

Сьогодні, 12 січня 2020 року, громада села продовжує протестувати. Так само, як і вчора, частково перекриває національну автотрасу. Люди 10 хвилин ходять по переходу - 10 хвилин пропускають машини.

Понад 200 людей долучилися до блокування. 10 працівників поліції стежать за ситуацією на дорозі.

Разом з тим, ніхто з представників обласної влади на зв’язок з громадою досі не вийшов.

У відкритому листі до голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля мешканці Микуличина попереджають, що готові повністю заблокувати автотрасу у випадку, якщо влада буде ігнорувати їхні вимоги. 

Люди просять 16 січня провести засідання міжвідомчої регіональної групи з підготовки пропозицій адміністративно-територіального устрою районів, на яке винести питання включення села в перспективний план як окремої Микуличинської ОТГ.