У Миколаєві затримали здирників, які вимагали з підприємця 660 тис. грн

Співробітники правоохоронних органів у Миколаєві затримали групу людей, які вимагали з підприємця 660 тисяч гривень

Про це йдеться в повідомленні Департаменту комунікації Національної поліції області, передає Еспресо.TV.

"11 січня затримали організатора та чотирьох членів злочинної групи. Чотирьох осіб затримали безпосередньо на одній із вулиць Миколаєва, ще одного - в кафе, де він чекав інших учасників. У складі злочинної групи було п'ятеро осіб віком від 25 до 42 років", - зазначають поліцейські.

Правоохоронці під час слідчо-оперативних заходів задокументували факт вимагання 660 тис. грн, які бізнесмен нібито заборгував. Водночас злочинці попередили потерпілого, що в разі відмови проведуть із ним заходи фізичного переконання. Домовилися, що кошти підприємець буде віддавати частинами. Під час передачі частини "боргу" в розмірі 250 тис. грн їх затримали.

Наразі проводяться обшуки за місцем проживання і в автомобілях затриманих.

З місця події вилучено 250 тис. грн, а в одному з транспортних засобів правопорушників - зброю.

Вирішується питання про повідомлення всім фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Їм загрожує покарання - позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

У зв'язку з цим гучним затриманням Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України звертаєть до громадян:

"Якщо ви володієте інформацією щодо інших фактів протиправної діяльності цієї злочинної групи або від вас чи ваших близьких вимагають кошти, звертайтесь до управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області.

Адреса: вул. Декабристів, 5, м. Миколаїв. Телефон: +38 050 941 9667".