$25 тис. прокурору: очільницю податкової Одещини викрили на корупції, керівництво ДПС у регіоні відсторонене

В.о. начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області викрили на пропозиції та наданні $25 тис. неправомірної вигоди керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури

Про це повідомляє прессслужба НАБУ.

13 січня 2020 року детективи Національного Бюро за процесуального керівництва прокурорів САП та за сприяння Офісу Генерального прокурора повідомили цій особі про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що очільник регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячно надавати неправомірну вигоду у $25 тис. У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаній із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності, в т.ч. кримінальної.

Слідство задокументувало факт надання неправомірної вигоди, яка, з огляду на твердження самих підозрюваних, мала стати першим траншем у подальшій «взаємодії» з посадовцем регіональної прокуратури.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Слідство встановлює інших осіб, причетних до вчинення злочину.

За інформацією "Думськой", мова йде про в.о. начальника ГУ ДПС в Одеській області Наталії Чеботарьової, яка займає цю посаду з вересня 2019 року. Вона намагалася підкупити голову управління нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності облпрокуратури Михайла Сербіна.

Голова Державної податкової служби Сергій Верланов прокоментував:

"Відсторонюю усе керівництво ДПС в Одеській області від виконання обов’язків та ініціюю внутрішнє службове розслідування стосовно вказаних фактів. Починаю повномасштабну перевірку керівного складу центрального апарату ДПС та територіальних органів ДПС на предмет корупції та неправомірних дій щодо підприємців", - написав він.