Денісова вимагає від Росії надати медичну допомогу кримському політв'язню в СІЗО

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської омбудсвумен Тетяні Москалькової терміново надати медичну допомогу засудженому в Росії за ялтинською "справою Хізб ут-Тахрір" Арсену Джеппарову, який зараз перебуває в СІЗО російського міста Шахти

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Звертаюся до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяні Москалькової терміново вжити заходів для відновлення прав Арсена Джеппарова, а саме сприяти проведенню повного медичного обстеження, за результатами якого надати кваліфіковану медичну допомогу”, – закликала омбудсвумен.

Вона зазначила, що у кримського політв’язня погіршився стан здоров’я.

“Адвокатом неодноразово подавалися заяви адміністрації пенітенціарної установи про необхідність надання медичної допомоги. Однак, попри наявні проблеми зі здоров'ям, в порушення міжнародних стандартів утримання осіб, засуджених до позбавлення волі, медичні працівники не надають належну допомогу громадянину України”, - наголосила Денісова.

Крим.Реалії зазначає, що реакції Москалькової на інформацію Денісової, як і керівництва СІЗО, в якому перебуває Джеппаров, немає.