На адмінкордоні з окупованим Кримом затримали родичів фігурантів справи "Хізб-ут-Тахрір"

13 січня дочку фігуранта справи "Хізб-ут-Тахрір" затримали російські окупанти приперетині адмінкордону у КПП "Каланчак"

Про це повідомляють правозахисники "Кримської солідарності" у Facebook.

"О 12.50 на російському КПП, що межує з КПП "Каланчак", прикордонниками було затримано дочку політв'язня - Гульсум Алієва. Про це повідомила її мати - Наджі Аджи-Мамутова (Алієва). Але з моменту затримання Гульсум і з нею, немає зв'язку. Повідомлення на телефони не доставляються", - повідомили активісти.

Правозахисники зазначають, що у 2018 році відносно активістки "Кримської солідарності" Гульсум Алієвої порушували адміністративну справу за ст. 20.3.1 КпАП РФ (розпалювання ворожнечі і ненависті) і кримінальну справу за ст. 282 КК РФ. Однак пізніше обидві справи відносно дівчини були припинені.

Деякий час Гульсум Алієва перебувала в розшуку, що раніше вже було причиною затримання на адмінкордоні. Алієва була внесена з ініціативи слідчого ФСБ Олександра Компанейцева. Адвокат Алієвої вважає дії слідчого проявом особистої неприязні.

Попри припинення кримінального провадження її дані до цього часу не виключені зі списку екстремістів і терористів, в якому вона значиться під номером 766.

Станом на 14:05 Наджі Алієву після "бесіди" відпустили. За її словами, Гульсум знаходиться в іншому приміщенні на опитуванні.

О14.30 Гульсум Алієву з КПП вивезли у відділення поліції м. Армянськ. Її вивели з "вагончика" і посадили в службову машину. Чоловік Гульсум Алієвої і мама виїхали слідом на своєму автомобілі.