Затриману ФСБ на адмінмежі з Кримом активістку Алієву відпустили після допиту, а потім знову затримали

13 січня дочку фігуранта "Хізб ут-Тахрір", активістку "Кримської Солідарності" Гульсум Алієвувідпустили після 5-годинного допиту, а потім знову затримали

Про це повідомляють адвокати Алієвої, передає правозахисна організація "Кримська солідарність".

"Після 5-ти годинного затримання на пропускному пункті і в відділенні поліції в Армянську дочку політв'язня Мусліма Алієва - Гульсум Алієву відпустили. Але при повторному перетині кордону на пропускному пункті Алієва знову затримана російськими прикордонниками", - повідомляють правозахисники.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов. На його думку, прикордонники не візьмуть на себе відповідальність пропустити для перетину кордону людину, яка є в базі розшуку МВС країни-окупанта.

"Підставою затримання стало те, до цього часу Гульсум не зняли з бази розшукуваних осіб (федеральна база розшуку МВС Росії), хоча на руках у Гульсум, а так само в правоохоронних органах є рішення про те, що кримінальну справу стосовно Гульсум Алієвої припинено", - розповів адвокат Еміль Курбедінов після того, як прибув у відділення поліції в Армянську.

"У момент затримання мені ставили питання про організацію Хізб ут-Тахрір, чи маю я до неї відношення, чи знаю я людей з цієї організації. Питали про громадський рух "Кримська солідарність", чи допомагали вони мені і так далі, тобто ставили питання, що не мають відношення до офіційної причини мого затримання", - розповіла активістам "Кримської солідарності" Гульсум Алієва після того, як сьогодні її відпустили з поліції.