5-ті роковини теракту під Волновахою, - прокуратура розповіла про хід розслідування

13 січня в Офісі генерального прокурора розповіли, якою є версія слідства, та повідомили, що обвинувальний акт по теракту переданий до суду

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За версією слідства, терористичний акт вчинили бойовики так званого "реактивного дивізіону "Ангели пекла" 5-ої окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу "ДНР" під керівництвом "командира-куратора" 5-ої окремої мотострілецької бригади 1 АК "ДНР" полковника збройних сил РФ громадянина цієї держави", - розповіли у прокуратурі.

В прокуратурі заявляють, що під її процесуальним керівництвом у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина для розгляду за процедурою спеціального судового розгляду.

"Досудове розслідування стосовно громадянина РФ зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного. Ухвалою суду надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для вирішення питання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додали в Офісі генпрокурора.

Також у прокуратурі повідомили, що вживаються заходи, спрямовані на встановлення усіх співучасників злочинів та притягнення їх до відповідальності.

"Кримінальне провадження за фактом злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27. ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) та ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України, розслідує СБУ за процесуального керівництва прокурорів Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора", - додали у відомстві.