Біля Хрещатика хочуть побудувати висотку у 100 метрів

Під виглядом реконструкції "Київпроєкту" хочуть побудувати будинок висотою 100 метрів

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

"Держархбудінспекція під керівництвом Сергія Кузьміна 19 вересня 2019 року видала дозвіл на будівельні роботи на об’єкт "Реконструкція майнового комплексу – будівлі "Київпроєкт" під багатофункціональний комплекс по вул. Богдана Хмельницького, 16-22 у Шевченківському районі м. Києва". Про це свідчать дані офіційного сайту ДАБІ України", - йдеться у повідомленні.

Замовником дозволу і проєктувальником об’єкту є саме ПАТ "Київпроєкт".

У грудні 2017 року Департамент містобудування видав "Київпроєкту" містобудівні умови та обмеження, у яких погодив реконструкцію будівлі на ділянці площею 0,77 га по вул. Б. Хмельницького, 16-22. За Генпланом, ця ділянка є територією громадських будівель та споруд і частково – середньо- та малоповерхової забудови. 

Попри це під виглядом реконструкції буде збудовано "багатофункціональний комплекс", що включає дві житлові секції на 304 квартири. Спроектована висота комплексу – 100 метрів (орієнтовно – 33 поверхи), хоча відповідно до Генплану на цій ділянці допустимі будинки не вище 4-11 поверхів.

Фактичний відсоток забудови ділянки становить майже 90%, що утричі перевищує допустимий відсоток забудови.

За даними  "Наших грошей", у забудовника при отриманні дозволу ДАБІ були відсутні передбачені містобудівними умовами та обмеженнями висновок висновок спеціально уповноваженого органу охорони культурної спадщини щодо проектної документації, історико-містобудівне обґрунтування для проектування об’єкта будівництва, а також погодження проектної документації Департаментом культури КМДА.

Підрядником будівництва є ТОВ "Ніка" Лтд. Це підприємство входить до групи компаній Perfect Group, яку пов’язують із народним депутатом від ОПЗЖ Дмитром Ісаєнком.