Канал мовлення на окуповані території може очолити режисер "Слуги народу" росіянин Кірющенко, - ЗМІ

Державний канал для мовлення на тимчасово окуповані території може очолити режисер і сценаріст серіалу "Слуга народу" Олексій Кірющенко

Про це повідомила у Facebook журналістка, блогерка "Детектору медіа" Юлія Крапівіна.

"На срочно реформованому UATV був режисер серіалу "Слуга народу" на 1+1, проводили екскурсію для Олександра Адольфовича Кірющенка. Тут потрібно нагадати про невдалу спробу Адольфовича у листопаді попитать счастьє і очолити ДержКіно України. Хай підняли і не дали. І як ви розумієте, оглядова екскурсія, ймовірно може бути новогоднім подарунком для не чужої для Володимира Зеленського людини у вигляді посади генерального директора каналу окупованих територій, на якому збираються віщать на русском язикє і буде він развлєкательно-інформационним, і тільки в такій послідовності", - написала Крапівіна.

Журналістка також припустила, що ефір новостворюваного каналу наповнюватимуть низькопробними шоу.

"Це не весь пи***ць, бо програмна сітка складатиметься з гнидників медіагруп Коломойського, Пінчуком і Ахметова, а на телеканалі СТБ, як ви розумієте є чим поділитися (сарказм). Битвою екстрасенсів розраховують стучать в украинскиє сердца соотєчєствєнніков. Правда це мило? Нє. Отож. На цьому каналі вже влаштували сестру одного з керівників дивізіону на StarLightMedia, де донедавна працював Володимир Бородянський", - додала Крапівіна.

Російське видання "Коммерсантъ" також пов'язало візит Кірющенка на UATV із його можливим призначенням керівником мовника на окуповані території.

"У нового каналу, назву якого досі не оголошено, все ще відсутній генеральний директор. Не виключено, що ним стане партнер Володимира Зеленського по роботі над серіалом "Слуга народу" режисер Олексій Кірющенко. Про це опосередковано свідчить відвідування паном Кірющенком телеканалу UATV за кілька днів до припинення роботи відразу трьох його іншомовних редакцій", - пише видання.

При цьому "Коммерсантъ" нагадує, що Кірющенко є громадянином РФ.