Прорив труби біля Ocean Plaza: три бригади Київтеплоенерго ліквідовують наслідки аварії

Для ліквідації наслідків має бути замінено 23 м труб

Про це розповів кореспондент Ілля Березенко в ефірі Еспресо.
 
"Мають засипати ями та покласти новий асфальт. Це збираються зробити до ранку. До сьогоднішньої ночі мають замінити труби та вранці вже будуть засипати яму і віддавати її на те, щоб там поклали асфальт. За інформацією від представників "Київтеплоенерго" 5 осіб залишаються госпіталізованими. Також створена спецкомісія, яка розглядає те, як компенсувати вартість лікуванння травмованим, також вартість ремонту, наприклад, автівок", - сказав Березенко.
 
Поки невідомо, що сталося із ТРЦ, які саме збитки він має. Через те, що туди не впускають журналістів, єдина інформація, яка є - те, що він зачинений на весь день. 
 
"Все це відбувається у зв'язку з тим, що 80% теплових мереж міста Києва вже відпрацювали термін експлуатації і потребують ремонту. Зараз працює три бригади, задіяна спеціалізована техніка", - Олександр Пилипишин, начальник відділу з експлуатації теплових мереж "Київтеплоенерго".
 
У Києві велика кількість потенційно аварійних труб, які потребують теплокомунікації, і наразі у "Київтеплоенерго" намагаються визначити найбільш аварійні ділянки та попередити аварії на них.