В "Слузі народу" погодили нового голову комітету з міжнародних справ замість Яременка

14 січня стало відомо, що новим головою комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва стане народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Мережко

Про це у кулуарах Верховної Ради повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, передає "Укрінформ".

"Голова фракції Давид Арахамія оголосив, що є пропозиція, щоб Комітет правової політики очолив нинішній заступник Костін, а закордонних справ - Олександр Мережко", - сказала народна депутатка.

Вона додала, що з цього питання відбувалися консультації з Президентом, Офісом Президента і в комітетах.

Кравчук зазначила, що парламент планує розглянути питання призначення Костіна і Мережка на посади керівників комітетів до кінця цього пленарного тижня.

Довідка: Олександр Мережко, 1971 року народження. український правознавець, доктор юридичних наук, професор. Завідувач кафедри права Київського лінгвістичного університету. №85 у списку "Слуги народу" на парламентських виборах 2019 року. У ВР був головою підкомітету з цивільного та адміністративного законодавства Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та членом Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Відомий скандальними заявами: називав  українську мову у сприйнятті прихильниками українського націоналізму "інструментом репресії щодо тих, хто думає іншими мовами" у своїй  статті "Сон розуму: український націоналізм як ідеологія".У статті "Марксофобія" ("Марксофобия", видання "Левая Политика. Левые в России", 2007) стверджує, що несприйняття марксизму (тобто "марксофобія"), є ознакою авторитарної особистості та інтелектуальною самокастрацією.