Головною загрозою наступного десятиліття названо кліматичні зміни, - Всесвітній економічний форум

15 січня на доповіді Всесвітнього економічного форуму головною загрозою для світу в найближчі 10 років назвали зміни клімату, вперше серед 5 головних загроз - лише екологічні

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Екологічні проблеми вперше зайняли перші п’ять місць у списку головних загроз . На першому місці - екстремальні погодні явища "з великим збитком для майна, інфраструктури і життя", на другому - провал зусиль по боротьбі зі змінами клімату. Далі в звіті вказані стихійні лиха, вимирання видів флори і фауни і природні катастрофи, викликані діяльністю людини", - йдеться у повідомленні.

Серед інших загроз - крадіжки електронної інформації, кібератаки, криза водопостачання, провал глобального управління.

"Це рік, коли світові лідери повинні співпрацювати з усіма верствами суспільства, щоб відновити й активізувати наші системи співпраці не лише для короткострокової вигоди, але для подолання наших глибоко вкорінених ризиків", - заявив Борге Бренде, президент Всесвітнього економічного форуму.

Він вважає, якщо в найближче десятиліття світ не боротиметься з надзвичайними ситуаціями, що стосуються клімату, то опиниться в ситуації, яку можна порівняти з "переставлянням шезлонгів на "Титаніку".

Звіт Світового економічного форуму складається на підставі опитування 750 експертів і посадових осіб, які ухвалюють рішення в світовій економіці.