Гончаренко звернувся до СБУ та Міноборони щодо загроз Зеленському під час подорожі до Оману

Народний депутат України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко звернувся до СБУ та Міноборони із запитом, чи попереджали ці відомства президента Володимира Зеленського про загрозу його безпеці під час візиту до Оману через напруженість між Іраном і США

Про це Гончаренко повідомив у Facebook.

"Зробив запит до СБУ та Міноборони, чи інформували вони Зеленського про можливе військове зіткненні між Іраном і США напередодні його "поїздки" до Оману. Справа в тому, що авіасполучення між Україною і Оманом проходить через країни, які в той період часу здійснювали авіаційні і ракетні удари і вели бойові дії", - написав Гончаренко.

Нардеп наголосив, що зазначені відомства повинні відстежувати ситуацію в питаннях зовнішньої безпеки та доповідати про неї верховному головнокомандувачу.

"До наших силовиків у мене кілька запитань. Як повинні реагувати в СБУ і Міноборони на наявність загрози для президента в разі, якщо він випадково або невипадково опинився в країні, яка примикає до напружених районах, зокрема на Близькому Сході. Чи був проінформований Зеленський про авіаудари США з 2 на 3 січня і про приведення в повну бойову готовність ракетних військ Ірану? Хто йому це повідомив, і як він відреагував? Відповідно до закону, СБУ і Міноборони повинні регулярно проводити інформаційно-аналітичні дії в інтересах України і зовнішньої безпеки. І кому, як не головнокомандувачу доповідати про можливі загрози. У будь-якому випадку, такий екзотичний вибір місця для відпочинку Зеленського призвів до того, що він не зміг швидко відреагувати і повернутися в країну після авіакатастрофи з Боїнгом МАУ. Що це, як не неповага до свого народу?" - написав Гончаренко.