Меркель просить виділити будівлю в центрі Києва під німецьку школу та інститут Гете

Німеччина просила передати в користування будівлю колишньої євангелічної школи лютеран по вулиці Лютеранській 18-20 в центрі Києва

Про це пише видання КиевVласть, посилаючись на лист заступника міністра закордонних справ України Євгена Божко до Кабінету міністрів.

Німеччина зацікавлена ​​саме в цих будівлях, оскільки поруч розташована лютеранська церква Святої Катерини. Але щоб здійснити безоплатну передачу цілісного майнового комплексу на Лютеранській, Україні доведеться внести зміни в закон про оренду держмайна.

Тему передачі історичної пам'ятки вже підіймала канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Міністерство закордонних справ направило листа до Кабміну і КМДА з проханням розглянути питання передачі будівлі Німеччини.

"За вказаною адресою планується розмістити німецькомовну школу і інститут Гете, рішення обумовлено зростаючим інтересом до німецької мови і обмеженістю приміщень, в яких вже розміщені ці дві організації на даний момент" - сказано в листі.

Також наголошується, що відкриття німецького культурного центру може сприяти появі в Німеччині двомовної німецько-української школи.

На думку представників міністерства, це дозволить налагодити відносини між Україною і Німеччиною. Відповідь на лист на даний момент ще не опублікована.