На посаду глави одеської податкової призначили виконувача обов'язків

У зв'язку із затриманням співробітниками НАБУ керівника управління ДПС в Одеській області Наталії Чеботарьової, яка намагалася підкупити співробітника прокуратури, сьогодні призначено нового виконуючого обов'язки керівника одеського управління ДПС

Про це на брифінгу повідомив керівник ДПС Сергій Верланов, інформує Думская.

У 2015-2019 роках Володимир Астрейко очолював обласне управління Державної фіскальної служби, згодом реорганізованої (її розділили на податкову і митну служби).

У минулому році він з сім'єю задекларував три квартири в Одесі і житловий будинок в смт Таїрове. Сам податківець нібито їздить на 40-річному ВАЗ 21063, при цьому його дружині належать Аudi Q7 2013 року випуску і Mazda CX-5 2018 року.

Також у власності Астрейко знаходиться комп'ютерна програма "Легальний акциз".

Тим часом податкову продовжують обшуккувати правоохоронці. Сьогодні СБУ повідомила, що припинила незаконну діяльність "новопризначених посадових осіб ДПС", які допомагали комерсантам виводити в тіньовий сектор економіки понад 500 млн грн щомісяця. Чиновники здійснювали несанкціоновані дії зі службовою інформацією, дозволяючи ряду "конвертаційно-транзитних" груп обходити систему автоматизованого моніторингу оцінки ступенів ризику, ухиляючись від сплати податків.

У схемі були задіяні як співробітники центрального апарату ДПС, так і регіональних підрозділів відомства - в Києві, Київській, Львівській, Миколаївській, Волинській і Донецьких областях.