Новий законопроєкт про зміни в регламенті Ради порушує Конституцію, - Климпуш-Цинцадзе

15 січня колишній віцепрем'єр та чинний народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, як новий законопроєкт "2691", щодо удосконалення законодавчої процедури порушує Конституцію та звужує демократію в Україні

Відео з поясненням "підводних каменів" законопроєкту фракції "Слуга народу" народний депутат оприлюднила в Facebook.

"Шановна монобільшість, коли ви перетворюєте Конституцію на простий папірець, робите черговий крок до диктатури, перетворюєте країну в де-факто президенську республіку, - маєте розуміти одну просту річ. Ви не вічні", - написала депутат в коментарі до відео.

Проєкт Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури був зареєстрований 27 грудня 2019 року. Серед авторів законопроєкту - голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

За словами Климпуш-Цинцадзе, законопроєктом передбачається позбавлення депутатів права самостійно вносити постанову про скасування рішення верховної Ради. 

"Тепер для цього потрібно буде підписи аж 45 депутатів, а це, нагадаю, порушення Конституції", - пояснила парламентарка.

Також вона додала, що у "2691" передбачається заборона подачі поправок до законопроєктів та участь в обговоренні в їх розгляді.