Як в Естонії: Мінцифра анонсувала запуск е-резидентства в Україні. Що це дасть

Міністерство цифрової трансформації анонсувало запуск електронного резидентства в Україні

Про це повідомила пресслужба відомства у Facebook.

Відомо, що вже створена чітка концепція проєкту, у міністерстві чекають на ухвалення урядом постанови “Про проведення експерименту із запровадження та реалізації в Україні електронного резидентства”.

Іноземці зможуть отримати статус е-резидента, який відкриває доступ до інформаційно-консультаційних сервісів, спрощує отримання адміністративних послуг та надає можливість дистанційно засновувати та вести бізнес в Україні.

Цільові країни: Індія, Бангладеш, Пакистан, Китай, Філіппіни

Це дозволить іноземцям із названих країн отримати привабливі умови оподаткування та уникнути подвійного оподаткування. Також у відомстві обіцяють відсутність бюрократичної тяганини, просту і зручну платформа для впровадження бізнесу з доступом до усіх необхідних послуг та можливістю здійснення правочинів онлайн із застосуванням безпечного ключа електронного підпису, сертифікованого в Україні;

Крім того, передбачені персональна консультаційна підтримка та англомовний сервіс.

У свою чергу це матиме переваги для українського бюджету, адже збільшить його наповнення коштом оподаткування е-резидентів і оплати послуги щодо надання статусу е-резидентства. А ще це можливість покращити національний імідж на міжнародному ринку IT.

Зазначимо, практика e-Residency успішно працює в Естонії з 2014 року. Це дозволяє громадянам будь-якої країни зареєструвати європейську компанію в Естонії та управляти нею будь-де онлайн: укладати договори, проводити збори засновників, проводити платежі.

За 5 років Естонія залучила понад 62 тисячі е-резидентів зі 160 країн.