Імпічмент Трампа: Парнас розповів про погрози президента США заморозити будь-яку допомогу Україні

15 січня в інтерв'ю Лев Парнас розповів, що з боку президента США Дональда Трампа були погрози заморозити всю допомогу Україні

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на "MSNBC".

Американський бізнесмен українського походження Лев Парнас в інтерв'ю американському виданню заявив, що всі його контакти з командою Зеленського велися за вказівкою Джуліані.

В травні минулого року президенту України Володимиру Зеленському поставили ультиматум про те, що вся американська допомога буде припинена, якщо не буде розслідування проти сина Джо Байдена.

Після цього ультиматуму Зеленському у Держдепі США заявили, що віце-президент Майк Пенс не буде присутній на його інавгурації.За словами Парнаса, ініціатором цього кроку був особисто Трамп.

Парнас заявив, що всі його контакти з командою Зеленського велися за вказівкою Джуліані, який розповідав Трампу детально про ці розмови.

"Президент Трамп точно знав, що відбувається. Він знав про всі мої пересування. Я б нічого не зробив без згоди Руді Джуліані або президента" - зазначив він.

Як зазначають журналісти, ці заяви Парнаса підривають ключовий аргумент захисту президента, що не було замороження життєво важливої військової допомоги Україні минулого літа через Байдена.

"Сенс був такий: це стосувалося не тільки військової допомоги. Це стосувалося будь-якої допомоги", - пояснив Парнас.