"Матеріал для СБУ": Корнієнко про записи розмови Гончарука

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що перевіркою записів розмов прем'єр-міністра Олексія Гончарука з членами уряду повинна зайнятися Служба безпеки України

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Я думаю, що цим питанням ми займемося. Тому що не виключено, що ці записи робили люди, інспіровані не всередині країни, а десь ззовні. В умовах війни, ситуація щодо безпеки захисту і прослуховування топ-чиновників, вона досить гостра. Власне, виходить, можуть прослуховувати прем'єр-міністра, і керівництво Нацбанку, і міністрів. Якщо це автентичні плівки, то треба з'ясувати, хто прослуховував. Це взагалі матеріал для СБУ в першу чергу", - сказав Корнієнко.

За його словами, запис розмови Гончарука не буде мати юридично-політичних наслідків. У парламенті також виключають відставку Кабінету міністрів.

"Політичні наслідки, вони можуть бути з боку чинного законодавства, якщо з боку Верховної Ради. Якщо з боку Верховної Ради є політичний імунітет, як раз юридично-політичний про зняття уряду, в першу чергу прем'єр-міністра, протягом року з затвердженням програми відповідальності уряду - тому говорити про це не доводиться. А про особисту політичну відповідальність - це кожен політик повинен сам вирішувати для себе. Я думаю, що пан Олексій теж буде ці рішення мати", - додав перший заступник голови фракції "Слуга народу".

Раніше повідомлялося, що на засіданні фракції “Слуга народу” не ставилося питання про відставку Гончарука.

  • Нагадаємо, що 15 січня у YouTube був опублікований аудіозапис з нібито розмовою Гончарука із заступником голови Національного банку Катериною Рожковою, заступником керівника Офісу президента Юлією Ковалів та міністром фінансів Оксаною Маркаровою про курс долара і економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським.
  • У Кабінеті міністрів вже спростували інформацію про те, що Гончарук після оприлюднення цих записів написав заяву про звільнення.
  • 15 січня народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук підтвердила факт голосування у парламентській фракції щодо відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука.
  • У мережі опублікували третю частину розмови нібито прем'єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової і двох заступників глави Нацбанку Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба.