У Кабміні готуються до "ритуальної" заміни кількох міністрів - Соня Кошкіна

Журналістка Соня Кошкіна підтвердила інформацію про те, що в Кабміні очікується кадрова ротація – кількох міністрів можуть відправити у відставку. У ЗМІ повідомлялося, що першим планують звільнити міністра розвитку громад та територій Олену Бабак

Як написала Кошкіна в своєму телеграм-каналі, після скандалу з прослуховуванням, прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку, але таке рішення ще не прийняте."Поміняти-то і не проти, та ось тільки на кого? Так, сеанс залякування/утихомирення. Але кілька міністрів на вихід дійсно готують - ритуальними жертвами", - написала журналістка.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що першою втратити портфель в Кабміні може міністр розвитку громад та територій Олена Бабак - роботу міністра оцінюють як незадовільну. Журналісти зазначають, що замість того, щоб зосередитися на основних повноваженнях відомства - децентралізації, Бабак більшою мірою займалася будівельною сферою. Зокрема, Олена Бабак намагалася призначити своїм заступником екс-голову ДАБІ Олексія Кудрявцева, якого раніше звільнили з відомства через скандал із підробленим диплом Технічного університету Молдови. А пізніше Бабак намагалася зберегти на посаді колишнього в.о. керівника ДАБІ Олександра Строкача, якого пов'язують з Кудрявцевим, знівелювавши результати конкурсу на главу ДАБІ.

Ще однією причиною звільнення Олени Бабак інсайдери називають те, що "міністр часто змішує роботу та особисті відносини".

Ще одним претендентом «на виліт» із Кабміну називають міністра економічного розвитку Тимофія Милованова. Видання зазначає, що "Милованову пощастило більше: через потужну підтримку з боку президента Володимира Зеленського його звільнення можуть зняти з повістки".

Нагадаємо, раніше в мережу злили записи прослуховування Гончарука. Після цього у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Олексій Гончарук написав заяву про звільнення з посади прем'єр-міністра за власним бажанням.