Гончарук перелічив основні “перемоги” уряду під його керівництвом

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук назвав основні досягнення команди Кабінету міністрів Україні, яких вдалося досягнути до заяви про відставку прем’єра

Основні “перемоги” Гончарук оприлюднив на своїй сторінці у Facebook, зокрема:

“1. Підготували нашу газотранспортну систему до переходу на європейські правила, що дозволило підписати новий транзитний договір та знизити платіжку за опалення для більшості українців до 30%.

2. Перезавантажили топ-керівництво органів державної влади.

3. Успішно провели перемовини з Міжнародним валютним фондом та досягли домовленості про угоду на робочому рівні.

4. Все це дозволило Україні значно покращити свої позиції в міжнародних рейтингах і вдвічі зменшити вартість гривневих запозичень. З 18% до 9%”, - перелічив прем’єр.

За його словами, наступного тижня в Україні повинні запрацювати перші державні онлайн-сервіси, які спрощують життя громадян. 

А з 1 лютого запуститься програма доступного кредитування для підприємців - 5/7/9%, восени у планах уряду був запуск іпотеки під 11-12%.

У березні мала запрацювати програма “Велике будівництво”, що дозволить відремонтувати та побудувати понад 4000 км доріг, якісно оновити 100 шкіл, 100 дитсадків, 100 стадіонів та 200 приймальних відділень.

“Підготували до запуску приватизації понад 500 збиткових не стратегічних підприємств, а це додаткові - а це близько 12 млрд грн до держбюджету”, - пояснює Гончарук.

З квітня повинен стартувати ще один етап медичної реформи. 

Також він переконаний, що уряд не буде більше переплачувати по зовнішнім та внутрішнім зобов'язаннями:

“За останній місяць ми залучали ресурси по 2.22% в євро і 9,88% в гривні. Це найкращий показник за 10 останніх років і важливий фактор для зростання всієї економіки країни", - підсумував Гончарук.