Комітет Ради розгляне кандидатуру Шмигаля на посаду віцепрем'єра

17 січня на засіданні Комітету з питань організації державної влади другим питанням порядку денного стоятиме призначення Дениса Шмигаля віцепрем'єром - міністром розвитку громад та територій

Відповідну інформацію опубліковано на сайті Комітету  з питань організації державної влади.

Нагадаємо, першим питанням порядку денного на комітеті стоятиму відставкка чинного міністра розвитку громад та територій Альони Бабак. 

Довідка: Денис Шмигаль – 44-річний український науковець та громадсько-політичний діяч. Наразі очолює Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

Денис Шмигаль народився та навчався у Львові. Вищу освіту також отримав у рідному місті.

Так, у 1997 році Шмигаль отримав червоний диплом інженера-економіста в Державному університеті "Львівська політехніка".

У 2003 році йому присвоїли науковий ступінь кандидата економічних наук. Він захистив дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил.

Також Шмигаль стажувався і навчався за кордоном, зокрема у Німеччині за програмою підготовки менеджерів за програмою міністерства економіки та енергетики Німеччини.

У 2014 році Шмигаль працював заступником обласного управління Фіскальної служби. За кілька років звільнився і пішов віцепрезидентом та гендиректором компанії "Львівхолод" – мережі магазинів "Рукавичка". 

У січні 2018 року Шмигаль зайняв крісло директора Бурштинської ТЕС – найбільшого в регіоні виробника електроенергії, що належить холдингу олігарха Ріната Ахметова. Підприємство розташоване в Івано-Франківській області.