Нацбанк зупиняє заборону на використання коштів ФОПів з бізнес-карток на особисті потреби

Національний банк України тимчасово призупиняє дію коментаря про те, що кошти з рахунків фізичних осіб підприємців можуть бути перераховані на рахунки фізосіб не пов’язаних з підприємницькою діяльністю після сплати податку

Про це під час брифінгу повідомив голова Нацбанку Яків Смолій, передає Громадське радіо.

“Я сподіваюся, що сьогодні (16 січня - ред.) вийде доповнення чи уточнення Нацбанку, де ми призупинимо дію нашого коментаря про те, що кошти з рахунків фізичних осіб підприємців (ФОП) можуть бути перераховані на рахунки фізосіб не пов’язаних з підприємницькою діяльністю після сплати податку. Цю норму ми призупиняємо, тому що це коментар, який фактично стосується лише податкової служби”, - сказав Смолій.

Також Смолій додав, що у постанові про яку йдеться, не було нічого нового. Вона діє з 2003 року. Коментар до неї ж відображав те, що по рахунках, які пов’язані із підприємницькою діяльністю, не можуть проходити операції приватного характеру.

“Для того, щоб уникнути маніпуляцій, ми призупиняємо цей коментар і ми з податковою найближчим часом з’ясуємо, як правильно донести цей меседж до ринку, щоб не було спекуляцій, що Нацбанк комусь щось заборонив”, - зазначив Смолій.