Ніколи й нічого не чув, - Помпео про стеження за Йованович

Державний секретар США Майкл Помпео заявив, що ніколи не мав інформації про можливе стеження за послом США в Україні Марі Йованович під час її перебування на посаді в Києві, про що стало відомо з нових доказів по справі імпічменту Трампа

Про це він сказав в інтерв'ю під час радіошоу з Хагом Г'юітом, стенограму якого оприлюднив у п'ятницю Державний департамент США, повідомляє Укрінформ.

"Я взагалі про це ніколи й нічого не чув", - зауважив Помпео у відповідь на запитання про те, чи знав він щось про нові докази від спільника Руді Джуліані Лева Парнаса щодо намірів встановити зовнішнє стеження за послом Марі Йованович у Києві.

Крім того, Помпео заявив, що "ніколи не зустрічався" з Парнасом.

16 січня в Сенаті офіційно представили статті звинувачень на адресу президента Дональда Трампа. Слідом до присяги привели голову Верховного суду США Джона Робертса, який буде вести розгляд, і всіх членів Сенату, які будуть виконувати функції членів суду присяжних. Обвинувачами призначені сім демократів з Палати представників США. Трамп звинувачується за двома статтями - в зловживанні президентською владою і в перешкоджанні розслідуванню Конгресу щодо імпічменту. Лідер республіканської більшості у Верхній палаті Мітч Макконнелл вже натякнув, що Сенат виправдає Трампа.