Пристайко не вірить заявам Парнаса

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що не вірить останнім заявам підприємця Лева Парнаса, якого пов'язують із юристом президента Трампа Рудольфом Джуліані

Про це Пристайко розповів в інтерв’ю CNN, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, заяви Парнаса про контакти між Вашингтоном і Києвом, що спричинили процедуру імпічменту Трампа, Пристайко оцінив як намагання Парнаса себе захистити.

"Чесно кажучи, я ніколи не говорив із цим чоловіком (Парнасом, - ред.). Та, знову ж таки, я не вірю жодному його слову... Як я розумію, цей чоловік зараз намагається захистити себе", - сказав Пристайко.

Він додав також, що Україна намагається вкотре підкреслити, що для неї дуже важлива підтримка обох партій у США, на що глава українського МЗС сподівається у подальшому.

Так, Пристайко уточнив, що США щонайменше два рази протягом року переглядали військову допомогу для різних країн, в тому числі й для України. Тому ситуацію із затримкою виділення допомоги в кінці минулого року Україна не розглядала, як спробу тиску з боку США.

Також міністр підкреслив, що раніше ніколи не зустрічався з Джуліані та його партнером Парнасом. Пристайко запевнив, що Київ і Вашингтон мають надійні канали комунікації як офіційні, так і через радників. Тому потреби у посередництві з боку Парнаса і Джуліані не було.