Заява на ім'я президента - приниження парламенту, - Княжицький про відставку Гончарука

17 січня у кулуарах Верховної Ради народний депутат "Європейської солідарності" Микола Княжицький прокоментував прохання про відставку прем'єра Гончарука на адресу президента

Про це передає Еспресо.TV.

"Прем'єр, пишучи заяву на ім'я президента очевидно принижує парламент. Дуже багато людей вважає, що в нас вже побудована диктатура однієї людини і від парламенту нічого не залежить. Тому заява на ім'я президента, з моєї точки зору, - це приниження парламенту та парламентаризму", - заявив Княжицький.

За його словами, багато хто вважає, що це такий сміливий крок прем'єра, який ставить президента відповідальним за майбутнє в країні і примушує його прийняти рішення.

"Принижувати парламент в парламентсько-президентській республіці з моєї точки зору є неприпустимим", - вдруге наголосив нардеп, аргуметуючи це тим, що країна може повернутися до диктатури.

Княжицький додав, що в "Європейській солідарності", ще не визначились, чи будуть голосувати за відставку Гончарука, в разі її подачі в парламент. Чи проголосує партія "за" відставку, "проти" чи утримається вирішать найближчим часом.

Депутат пояснив, що партії не принципово, оскільки вона не голосувала "за" уряд Гончарука.