Український лоукостер скасував рейси до ОАЕ через авіакатастрофу в Ірані

Українська авіакомпанія SkyUp скасувала рейси до ОАЕ із Запоріжжя, Харкова та Львова через авіакатастрофу літака МАУ в Ірані

Про це повідомляє офіційний сайт SkyUp.

У авіакомпанії заявили, що з 1 лютого 2020 року SkyUp Airlines призупинить виконання регулярних рейсів в Шарджу (ОАЕ) із Запоріжжя, Львова та Харкова. Це пов'язано з продовженням заборони на виконання польотів в повітряному просторі Ірану та Іраку з 9 січня 2020 року.

Необхідність облітати території Ірану і Іраку викликала збільшення тривалості польотів, а також потребу робити зупинку на шляху для дозаправки.

"Ми змушені прийняти складне для нас рішення тимчасово припинити польоти регулярної програми в Шарджу з регіонів України. Щоб зробити наші польоти безпечнішими, ми змінили ці маршрути - тепер ми літаємо через території Єгипту і Саудівської Аравії, а також робимо зупинку для дозаправки в Анталії. Така необхідність збільшує час польоту, як мінімум на три години. Це створює незручності нашим пасажирам, а також провокує зміни в розкладі інших рейсів в аеропортах прильоту - Запоріжжя, Львова, Харкова", - сказав співвласник авіакомпанії Олександр Альба.

Щойно заборона прольоту над територіями Іраку і Ірану буде скасована, SkyUp розгляне можливість повернутися до виконання цих рейсів.

Всі пасажири, які вже придбали квитки на рейси до Шарджі, отримають відшкодування їх вартості.