У складі Союзної держави, окрім Росії і Білорусі, Путін також бачить Україну та Казахстан, - професор Соловей

Кремль узяв курс на втягування України в "інтеграційні" процеси на основі вже існуючої моделі Союзної держави Росії і Білорусі. Саме це буде передбачено конституційними змінами, проголошеними незмінним керівником РФ під час його нещодавнього звернення до Ради Федерації

Про це звільнений за нелояльність з Московського державного інституту міжнародних відносин (рос. МГИМО) професор Валерій Соловей розповів в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 18 січня 2020 року вийшла в ефірі телевізійного каналу Еспресо.TV.

"Мова йде про створення Держради Союзної держави. Підкреслю - не Держради Росії, а Держради Союзної держави. Йтиметься про це. І Володимир Володимирович розраховує стати на чолі Союзної держави. Аналогію можна провести з колишнім Радянським Союзом, де був генеральний секретар ЦК КПРС і був секретар Компартії України. Я Щербицького дуже добре запам'ятав. Я саме тоді в Україні жив", - пояснив вчений.

При цьому, згідно із задумами кремлівських стратегів, додав Соловей, Союзна держава повинна включати "не тільки Росію і Білорусь".

"Вони хотіли б щоб ця "держава" включала, зокрема, й Україну. Як "суверенну державу". Про це багато казатимуть - щоб Україна увійшла до "Союзу суверенних держав", - зазначив політолог.

Саме такій меті, наголосив Соловей, тепер буде присвячено всю московську політику щодо України. Серед іншого, як він вважає, особлива увага приділятиметься українському великому бізнесу, який намагатимуться звабити нібито вигідними пропозиціями щодо роботи на спільних "союзних" ринках.