Зеленський мав в Омані складні таємні перемовини з російськими високопосадовцями, - професор Соловей

Посилаючись на власні дані, відомий російський політолог Валерій Соловей підтвердив інформацію про те, що "відпочинок" президента України Володимира Зеленського в Омані насамперед було присвячено кільком зустрічам з російськими урядовцями

Про це він  розповів в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 18 січня 2020 року вийшла в ефірі телевізійного каналу Еспресо.TV.

Як наголосив гість студії, йдеться саме про кремлівських чиновників, а не про уповноважених ними чи кимось іншим приватних осіб.

"Я не думаю, я знаю, що в Омані були зустрічі президента Зеленського з високопоставленими російськими чиновниками. Ці зустрічі були. Вони були", - повідомив Соловей.

За його словами, обговорювався "комплекс питань", пов'язаний з необхідною Москві відмовою Києва від самостійної зовнішньої політики й усім тим, що вже раніше домовлялися щодо Донбасу.

"Інша справа, що реакція Зеленського російським представникам не сподобалася. Вони (джерела співрозмовника Еспресо.ТV - ред.) cказали, що він був чемним, але, загалом, не поступливим", - додав Соловей.

У зв'язку з цим, за словами політолога, найближчим часом Росія "зробить дуже серйозні кроки для того щоб стимулювати президента Зеленського до повного й остаточного підписання всіх угод".

На уточнююче запитання телеведучого про те, чи йдеться в даному випадку про внесення змін до української Конституції, Соловей відповів ствердно:

"Так".

"Не лише за допомогою пряника - обіцянок преференцій, а й за допомогою батога теж буде (Росія - ред.) діяти. Я не знаю якого, але я б нічого не виключав", - зазначив аналітик.

"Все має початися і навіть закінчитися до 9 травня. 9 травня Володимир Володимирович хоче прийняти в Москві на Червоній площі парад Перемоги. Своєї перемоги. За участю європейських лідерів", - підсумував Соловей.