До сьогоднішнього дня жодних повісток Порошенко не отримував, - адвокат

20 січня 2020 року, Петро Порошенко відвідав Державне бюро розслідувань, щоб "примусити слідчих вручити повістки про виклик свідка у порядку, встановленому КПК"

Про це повідомив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань під час брифінгу.

"До цього дня жодних повісток Петро Порошенко не отримував. Петро Порошенко сьогодні прийшов, щоб отримати повістки про виклик для допиту у якості свідка на 24 січня 2020 року (справа про Мінські угоди), на 31 січня 2020 року (справа моряків), 11 лютого 2020 року (справа про судову реформу). Наголошую, жодних інших повісток ні на 21 січня, ні на інші дати не вручалося", - зазначив Головань.

Повістки вручав начальник третього слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Корецький.

"У ДБР дуже прискіпливо ставляться до порядку вручення повісток, коли це стосується слідчих цієї організації. А от коли мова йде про вручення повісток Петру Порошенку, спільники недавно звільненого Труби вважають формальності зайвими і дозволяють собі надсилати те, що вони вважають викликом свідка, адвокату у WhatsApp", - наголосив адвокат.

За його словами, слідчі ДБР Сергєєва, Роженко, Гульченко та Осетрова не з'являються до суду тому, що їм перешкоджає вже згаданий ймовірний учасник діалогів "Трубу прорвало".