Платіжки на тепло та гарячу воду для українців зменшено до 30% - Гончарук

У 124 містах України здійснили перерахунок 131 підприємство теплокомуненерго. Платіжки на тепло та гарячу воду для громадян знижено до 30%

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

За його словами, до урядової ініціативи долучились вже 19 обласних центрів: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Маріуполь, Житомир, Запоріжжя, Біла Церква, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львов, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків, Херсон, Хмельницький, Чернігів, Івано-Франківськ, Київ.

Для приклад Гончарук навів дані за грудень 2019 у різних областях: сума перерахунку по 1-кімнатних квартирах становить від 80 грн у Київській області до 292 грн у Львівській; по 2-кімнатних – від 110грн у Чернігівській області до 435 грн у Дніпропетровській; по 3-кімнатних – від 140 грн у Дніпропетровській області до 563 грн у Рівненській.

За словами прем’єра, це стало можливим завдяки тому, що цін на газ на ринку знизилися, а уряд дав місцевій владі механізм, щоб зробити ці корегування в платіжках.

“Зменшення платіжки вже зараз – це результат, по-перше, спільної роботи президента, уряду та органів місцевої влади”, – зазначив він.