Політичні репресії проти опозиції - частина загального наступу влади Зеленського на права і свободи громадян, - Герасимов

20 січня народний депутат України Артур Герасимов оприлюднив позицію партії "Європейська солідарність" щодо виклику Петра Порошенка до ДБР перед Всесвітнім економічним форумом

Про це заявив співголова парламентської фракції "Європейська солідарність", народний депутат Артур Герасимов.

"За нової влади, - некомпетентної, непрофесійної, брехливої та корумпованої, - держава тримається винятково на запасі міцності, який за роки свого президенства створив Петро Порошенко і його команда. Щоб відволікти увагу від управлінської некомпетентності Зеленського, його уряду і всіх "Слуг народу" владою прийнято рішення фальсифікувати десятки справ проти п'ятого президента", - виголосив Герасимов.

За його словами, політичні репресії проти опозиції - це частина загального наступу "непрофесійної влади Зеленського на права і свободи громадян, їхньої спроби збудувати замість європейської демократії абсолютну монархію, як Султанат Оман чи диктатуру, як в Росії".

Герасимов навів, як приклад, запровадження кримінальної відповідальності для журналістів за розповсюдження інформації, яку влада буде вважати недостовірною.

"Переслідування Петра Порошенка, - це атака влади на "Європейську солідарність", як єдину головну опозиційну силу, яка відстоює інтереси України", - зазначив політик.

Він заявив, що в "Європейській солідарності" не бояться політичних переслідувань, а також нагадав, що рішення, прийняті Порошенком, забезпечили стабільність та безпеку на більшій території нашої країни.