У МОН роз'яснили, хто відповідатиме за допуск дітей без вакцинації до школи

Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад заявила, що допуск до школи дітей, які не пройшли вакцинації, буде особистою відповідальністю керівника навчального закладу

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За кожну конкретну школу відповідає директор. Тому очевидно, якщо буде прийнято якесь рішення з цього приводу, то це буде відповідальність керівника навчального закладу – прийняти в школу дитину або запропонувати якусь іншу форму навчання, з огляду на наявну довідку", – сказала Новосад.

 Міністерка зауважила, що такі рішення ще напрацьовуються спільно з Міністерством охорони здоров'я.

Новосад додала, що Міносвіти звернулося до Міністерства охорони здоров'я з проханням внести зміни в довідку 086, яка є обов'язковою для зарахування учня до навчального закладу, щоб вказувати там статус про наявність чи відсутність щеплення.

"Чекаємо реакції від них, і це буде перший крок для вирішення цього питання", – зазначила вона.

За словами Новосад, відомство підготувало лист в регіони з пропозиціями до голів обласних державних рад посилити нагляд за тим, щоб діти були щеплені.

Нагадаємо, Міносвіти спільно з комітетом Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування має намір працювати над врегулюванням питання щодо недопуску невакцинованих дітей в школу.