В Криму захопили за "шпигунство" політв'язня Яцкіна, йому загрожує до 20 років тюрми, - Полозов

Іван Яцкін був захоплений ще в середині жовтня минулого року в Криму. У той же день спецбортом його вивезли до Москви і помістили в ізолятор ФСБ Лефортово

Про це адвокат Микола Полозов повідомив у Facebook.

Яцкіна звинувачують у державній зраді у формі шпигунства. За версією слідчих ФСБ, він збирав в Криму і передавали владі України відомості, що становлять державну таємницю РФ. За цим звинуваченням йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

"Він був захоплений ще в середині жовтня минулого року в Криму. У той же день спецбортом його вивезли до Москви і помістили в сумнозвісний ізолятор ФСБ Лефортово. Про те, що відносно Яцкіна порушено справу і що він затриманий нікому не було відомо, тому що ФСБ здійснювали спецоперацію по його затриманню в режимі суворої секретності.Тільки в кінці грудня, тобто через більш ніж два місяці російські ЗМІ заявили, що він заарештований. Весь цей час він перебував без будь-якої допомоги і підтримки, в одиночці Лефортово", - написав Полозов.

Адвокат повідомив, що зустрівся в Лефортово з в'язнем. Яцкін страждає низкою захворювань, які вимагають надання йому медичної допомоги.

"До слова, Іван Яцкін багатодітний батько і в найближчі кілька тижнів його дружина повинна народити ще одну дитину", - додав Полозов.