Грета Тунберг в Давосі: Про клімат говорять, але нічого не роблять

Шведська екоактівістка Грета Тунберг на Всесвітньому форумі в Давосі закликала активніше боротися зі зміною клімату, і не тільки на словах, а й реальними діями

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ви говорите, що діти не повинні турбуватися. Ви говорите: "Залиште це нам. Ми все зробимо, ми обіцяємо, що не підведемо вас ". Але в підсумку - нічого. Тиша. Або навіть гірше, ніж тиша. Порожні слова і обіцянки, які створюють тільки враження, що достатні дії робляться", - сказала Тунберг, виступаючи на форумі у вівторок.

Юна екоактівістка вказала, що таких заходів, як, наприклад, висадка дерев, про яку раніше у вівторок згадував президент США Дональд Трамп, недостатньо для вирішення проблеми.

"Саджати дерева - це добре, звичайно, але цього практично ніде недостатньо для того, щоб вирішити всі проблеми. Це не може замінити реального зменшення наслідків зміни клімату або відродження дикої природи", - додала вона.

За словами Тунберг, ситуація в світі в області екології тільки погіршується, і тому необхідні екстрені дії для боротьби зі зміною клімату.

"Може здаватися, що ми просимо багато чого, і ви, звичайно, скажете, що ми наївні. Але це той мінімум зусиль, щоб почати швидкий стійкий перехідний процес. Або ви робите це, або вам доведеться пояснювати вашим дітям, чому ви відмовляєтеся від того , щоб запобігти потепління вище, ніж на 1,5 градуса за Цельсієм ", - вказала шведка.

"Наш будинок (планета - ред.) як і раніше горить. Ваше бездіяльність сприяє розпалюванню вогню. Ми як і раніше говоримо вам, що слід панікувати і діяти, якщо ви любите своїх дітей більше всього на світі", - підсумувала Тунберг.

Раніше у вівторок в Давосі виступив президент США Дональд Трамп, який, зокрема, піддав критиці екоактивістів, які вважають, що людству загрожує катастрофа.

"Ми повинні відкидати вічних пророків, що пророкують загибель, і їх пророцтва щодо апокаліпсису", - сказав Трамп.

Разом з тим він оголосив про рішення США приєднатися до ініціативи "Один трильйон дерев".