Потрібно 400 днів у році: тренер "Ман Сіті" Гвардіола поскаржився на важкий календар у Англії

Головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола вважає, що в Англії потрібно змінити футбольний календар, через велику кількість матчів

Про це повідомляє Goal.

"Потрібно прийняти рішення. Думаю, що необхідно зробити так, щоб рік складався з 400 днів. Що стосується Кубка англійської ліги, приберіть деякі турніри. Виключіть їх повністю, так буде менше ігор. Менше матчів, менше змагань, менше команд, більше якості. Люди зможуть ходити в театр, в кіно, ресторани, дивитися на салюти", - сказав іспанський фахівець.

Також Хосеп Гвардіола порівняв кількість матчів у Англії та інших топ-чемпіонатах.

"У Німеччині та Іспанії менше ігор, набагато менше, ніж тут. У Бундеслізі 18 команд, а не 20, один кубок, а не два. У них є перерва, як і в Іспанії. Стадії кубків проходять в 1 гру, а не в 2. Це велика різниця. Зміни необхідні для захисту гравців. Вони будуть насолоджуватися цим, люди теж", - сказав тренер.

Після 23-го туру чемпіонату Англії "Манчестер Сіті" займає другу сходинку в турнірній таблиці, в активі "містян" 48 очок. Першим йде "Ліверпуль", у команди Юргена Клоппа 64 залікових бали, і один матч в запасі.