"Не треба злити людей": соцмережі про скарги міністерки освіти Новосад на "замалу" зарплату

Українці у соцмережах відреагували на скаргу міністерки освіти Ганни Новосад про малу зарплату

Повідомляє Еспресо.TV.

"Не треба злити людей. Більшість мріяла б про таку зарплату", - пишуть користувачі Facebook.

 Також українці висловили думку про те, що міністерка освіти спершу повинна пропрацювати вчителем, потім директором школи, щоб мати практичний досвід роботи в освіті, й лише після цього отримувати місце в уряді.

"Дуже простий вихід - звільнитися. Йти у школу простим вчителем. Там обіцялося більше, може, дочекаємося", - зазначили користувачі.

Чимало користувачів соцмережі Facebook висловили своє обурення щодо такої заяви, зазначивши, що пересічний українець отримує значно меншу зарплату. 

Однак є й такі, хто підтримав міністерку й описав свій досвід. 

Журналістка Ольга Лень також прокоментувала скаргу міністерки.

"А ось дізнаємося з її власної біографії, що ніде крім міністерства вона в своєму житті не працювала. До 2014 року навчалася і стажувалася. У березні 2014 року працевлаштувалась у Міністерстві освіти і науки України. Спочатку обіймала посаду радника Міністра освіти і науки Сергія Квіта. З листопада 2014 по грудень 2017 року очолювала управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН. У грудні 2017 року була призначена на посаду генерального директора директорату стратегічного планування та європейської інтеграції. З 29 серпня 2019 — міністр освіти і науки України", - написала журналістка.

Вона додала, що чинна міністерка освіти бачить себе виключно на утриманні - то у батьків, то у держави. І не маючи ніякого досвіду роботи в реальній конкурентній економіці дозволяє собі повчати суспільство, як облаштовувати комфортне життя самої пані Новосад за державні кошти.
 
  • Нагадаємо, що Новосад заявила, що її зарплати не вистачило б на те, щоб утримувати дитину.