Українські телеканали вперше спіймали “пірата”: йому загрожує до 6 років в’язниці

Медіагрупи 1+1 media та StarLightMedia вперше залучили до кримінальної відповідальності компанію, що крала контент їхніх телеканалів

Про це йдеться повідомляється в пресрелізі компаній.

Так, 16 січня суд в Одеській області виніс вирок одному з інтернет-провайдерів в справі про нелегальне надання абонентам інтернет-провайдера послуги IPTV-телебачення без укладання ліцензійних договорів з правовласниками.

У ході досудового розслідування злочину було проведено два обшуки, вилучено обладнання провайдера. Низка судових експертиз довела факт скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав).

Було встановлено, що в період за 2018-2019 роки, c метою отримання незаконного доходу, провайдер ретранслював телеканали 1+1, 2+2, ТЕТ, Бігуді, УНІАН, Плюсплюс, СТБ, Новий канал, ICTV, оце, М1 і М2. При цьому він не платив роялті власникам каналів і "наживався на абонентах".

Організатору, згідно із законодавством, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років. Але він пішов на мирову угоду. Зловмисник компенсує завдані телегрупи матеріальні збитки.