В столиці запустили службу таксі для жінок з дітьми

З початку 2020 року в Києві запрацювала служба Pink Taxi для жінок та дітей, що пропонує послуги "автоняні" та має дитячі крісла

Про це повідомляє видання "Хмарочос".

Як зазначають у виданні, водіями у службі Pink Taxi працюють лише жінки.

Кожен автомобіль має спеціальне дитяче крісло. ця послуга набула актуальності після того, як у жовтні минулого року Верховна Рада запровадила штрафи за перевезення дітей до 12 років без автокрісел. Чимало пасажирів почали скаржитися, що наявні служби таксі почали відмовляти у перевезенні дітей, оскільки не всі автівки обладнано автокріслами.

Служба Pink Taxi також пропонує послугу автоняні - водійки, яка забезпечує супровід дитини до школи, дитсадка, гуртка тощо.

Довідка: міжнародна компанія Pink Taxi Group Ltd., заснована у Великій Британії 2018 року, яка оперує сервісом таксі виключно для жінок. Зараз сервіси працюють щонайменше у 18 країнах. Ідея надавати послуги лише жінкам ґрунтується на потребі гарантувати їм безпечні поїздки, які б виключали ризик харасменту.

Міжнародна платформа Pink Taxi базується на технології блокчейну та функціонує на власній криптовалюті, створеній на базі ефіре (Ethereum)