Вбивство через політику: ветеран застрелив приятеля через суперечку, хто кращий - Зеленський чи Порошенко

Вранці 20 січня в результаті п'яної суперечки 2-х ветеранів бойових дій, 49-річний застрелив 47-річного з мисливської зброї

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Київської області.

В поліції повідомляють, що вранці 20 січня за порушення Правил дорожнього руху працівники групи реагування патрульної поліції в смт. Іванків зупинили автівку.  В салоні автомобіля поліцейські виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням. Водій авто - ветеран війни на Донбасі - зізнався працівникам поліції, що він смертельно поранив свого знайомого і саме в цей час їхав до поліції.

Він розповів, що разом з приятелем, теж ветераном, вживав алкогольні напої. У них виникла суперечка, яка переросла в стрілянину. Під час сварки він з мисливської зброї вистрілив в бік товариша.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Іванківського відділення поліції, 49-річного чоловіка затримали. Як речовий доказ вилучено знаряддя злочину – мисливську рушницю без документів.

Тіло 47-річного загиблого направлено на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причин смерті.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Поліція встановлює причини конфлікту. Вирішується питання про оголошення підозри зловмисникові.

Пізніше речник поліції Київської області Микола Жукович в коментарі "Фактам" розповів, що суперечка двох чоловіків сталася через політику.

"І 49-річний підозрюваний, і його жертва - обидва раніше служили на Донбасі, обидва учасники бойових дій. Напередодні вони разом випивали. Потім в якийсь момент між ними розгорілася сварка. Чоловіки почали сперечатися про те, який з президентів України ефективніший - Петро Порошенко чи Володимир Зеленський. Сварка не вщухла і після того, коли обидва ветерана сіли в автомобіль УАЗ і вирушили додому. Один з них знаходився на задньому сидінні. Мабуть, коли аргументів у суперечці більше не залишилося, водій пригальмував, взяв мисливську рушницю, яка була у нього в машині, і вистрілив в свого опонента. Смерть наступила миттєво”, - повідомив Жукович."