Може мати те саме джерело походження, що й смертоносний SARS-CoV, - британські вчені про новий коронавірус

Виявлений в КНР новий тип коронавіруса, мабуть, має те ж джерело походження, що і смертоносний SARS-CoV, носієм якого є дикі тварини - ссавці з сімейства криланових

Про це повідомляє видання South China Morning Post, передає Інтерфакс-Україна.

В оприлюдненому напередодні дослідженні брали участь представники Китайської Академії наук Народно-визвольної армії Китаю та Інституту Пастера в Шанхаї.

 Хоча новий тип коронавіруса слабкіше, ніж SARS-CoV, проте він все одно є "гостроінфекційним". На думку експертів, наукове співтовариство поки недооцінює небезпеку даного віруса.

У 2002-2003 роках в Китаї було зафіксовано спалах важкого гострого респіраторного синдрому (SARS-CoV), який привів до смерті близько 650 осіб.

"Вчені також встановили, що новий коронавірус споріднений SARS-CoV - обидва захворювання мають 70-80% загальних генів.

У свою чергу представник Уханьского інституту вірусології, на умовах анонімності дав коментар виданню зазначив, що це дослідження не носить вичерпного характеру, оскільки ґрунтується на комп'ютерних моделях.

Також він підкреслив, що мова йде про РНК-вірус, здатний до мутацій в 100 разів швидше, ніж ДНК-вірус.

Раніше керівник китайського Центру з контролю і профілактики захворювань академік Гао Фу підтвердив, що джерелом коронавируса стали дикі тварини, якими незаконно торгували на Уханьского ринку. При цьому він попередив, що новий вірус адаптується до мінливих умов і мутує.